Sensul vieții, scopul vieții, menirea vieții

Sensul vieții, menirea vieții, scopul vieții, locul meu aici, pentru ce sunt aici? Acestea sunt niște întrebări pe care fiecare dintre noi ni le-am pus măcar odată în viață. Sunt întrebările care ne macină și ne încurajează să fim mai buni și să facem ce ne dorim cu adevărat. Toate aceste întrebări se rezumă la o singură concluzie, la a fii fericiți cu adevărat făcând lucrul pentru care ne-am născut.
Te-ai gândit până acum cât de mult contezi? Ai realizat cât de importantă este simplă ta prezență în acest loc imens și greu de înțeles? Te-ai pus până acum pe primul loc, punând fericirea ta mai presus de a altora? Sensul vieții însemni tu în toată armonia ta. Înseamnă ceea ce îți dorești cu adevărat.
„Orice suntem, orice am face din noi, este tot ceea ce vom avea vreodata- iar acesta în profunda lui simplitate, este sensul vieții”
Philip Appleman
De ce suntem aici?
Această întrebare ne tulbură, ne împiedică să devenim mai buni punând doar presiune pe noi deoarece noi îngreunăm totul. Suntem aici pentru că avem un scop, un scop care contează, un scop pe care dacă îl realizăm vom fi cu adevărat fericiți.
Înlăturăm ceea ce ne face să ne simțim împliniți din frică, din frica că nu s-ar câștiga destul, din frica că am fi judecați, din frica că nu putem, din gândirea că nu suntem în stare. Ceea ce nu înțelegem este că cel mai simplu lucru pe care poți să îl faci este cel pe care îl faci din pură ta pasiune pentru muncă. Dacă te pricepi cu adevărat la acel lucru, dacă iubești acel ceva, ce motiv ai să nu o faci crezând că nu va fi bine? De ce nu ai avea încredere în propria persoană?
De mici am fost crescuți cu anumite principii, anumite obiective care nu erau determinate de noi, anumite tradiții care ne-au împiedicat să fim cu adevărat cine suntem meniți să fim. Sensul vieții înseamnă fericirea ta. Înseamnă să îți poți permite să faci ceea ce te atrage, ceea ce te pasionează, ceea ce îți dorești, acel lucru pentru care ești aici.
Respiră
Inima îți șoptește. Ascult-o. Oprește-te din furtuna de zi cu zi, din tot sresul prin care treci și ascult-o. Simte daca ea este fericită cu ceea ce faci acum, simte dacă ești în armonie cu sufletul tău. Ea va fi cea care îți va șopti mereu ceea ce este bine și ceea ce nu. Ea te va ghida, dacă o vei lăsa, pe drumul tău spre succes, ajutându-te să realizezi ce nu ai putut pana acum singur, deschizându-ți numeroase portițe și oportunități.
Fiecare dintre noi este unic, suntem perfecți în felul nostru și nu este nimic greșit la noi. Efortul de a fi ca restul lumii, efortul de a avea confirmarea, aprecierea, aprobarea celor din jur, doar ne dă cu un pas înapoi. Ai venit pe aceasta lume cu atâtea aspirații, talente, de care ar fi păcat să nu profiți din pricina părerii altora sau a fricii de eșec.
“Dacă nu ești în armonie cu ceea ce îți dorești să faci, poți să îți irosești energia pe o grămadă de lucruri. Apoi, atunci când apar oportunități pentru a face ceea ce vrei, e posibil să nu mai ai energia sau timpul necesar pentru a investi în ele”
„Cafeneaua de la capătul lumii”, de John P. Strelechy
Care sunt valurile care vin împotriva ta, consumându-ți toată energia, cărora le dai atât de multă importanță, ajungând după să nu mai ai energie pentru ceea ce contează cu adevărat pentru tine? De ce ne petrecem atât de mult timp așteptând să facem ceea ce ne dorim, în loc să facem acele lucruri chiar acum? Cum ar fi viața dacă am face mereu lucrurile cum ne-am dori și ne-am dedică tot timpul unui lucru/loc de muncă de care suntem pasionați?
Află ce îți dorești
Nu este destul să ne cunoaștem scopul vieții dacă nu ne vom permite să facem ceva îl legătură cu asta. Primul pas e să știi ce îți dorești, al doilea pas este să îți permiți să se întâmple. Acest lucru se poate întâmplă cu pași mici. Spre exemplu, dacă îți place să faci mișcare, îți dedici o ora pe zi dimineață să mergi la alergat înainte de muncă, dacă îți place să citești, îți aloci o ora pe zi pentru asta. Secretul e să începi cu pași mici, făcând ceea ce îți place, pentru a reuși, treptat, să te simți împlinit. Pentru a reuși să fii productiv la muncă, pentru a reuși să ai o relație cât mai bună cu familia, pentru a nu mai fi mereu nervos, supărat, obosit. Te provoc să încerci o săptămâna să îți aloci măcar jumătate de ora pe zi activității care îți aduce bună dispoziție necesară și să vezi la finalul săptămânii cum te vei simți.
Te simți împlinit cu viață pe care o ai acum? Crezi că asta este ceea ce ți-ai fi dorit cu adevărat să faci sau crezi că ai fi putut să trăiești o viață în care să fii fericit? Fă orice îți dorești că să îți aduci la împlinire țelul pentru care ești aici, pentru a-ti descoperi menirea vieții.
Dacă vrei să știi mai multe despre acest subiect, despre sensul vieții tale, îți recomand cu încredere să citești cele 3 cărți din seria „Cafeneaua de la capătul lumii”, de John P. Strelecky, pe care le poți găsi în unul dintre link-urile de mai jos:
- Cărturești: https://l.profitshare.ro/l/9597066
- Libris: https://l.profitshare.ro/l/9597056
- Cartepedia: https://l.profitshare.ro/l/9597062
Dacă ti-a plăcut acest articol te invit să mai citești și
Un gând despre „Sensul vieții”