“Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent”

de Dale Carnegie

Dale Carnegie este unul din cei mai impresionanți scriitori din 1900 și până în prezent. Cărțile lui au rămas în istorie până în momentul de față, găsindu-se la fiecare bibliotecă sau la fiecare magazin. Dale a fost unul dintre cei mai buni oameni, unul dintre cei mai influenți speakeri internaționali și un om de succes care a putut să își remarce prezența în istorie. Acesta a scris o multitudine de cărți, cum ar fi : „Tehnici de a vinde”, „Lasă grijile, începe să trăiești”, „Cum să vorbim în public”.

Cartea lui Dale Carnegie, despre care voi vorbi astăzi, “Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent” (titlu oficial în limba engleză: „How To Win Friends And Influence People”) este un bestseller internațional, vândut în peste 30 de milioane de exemplare, publicat în numeroase limbi, recomandat de persoane de succes care au putut să evolueze citind-o. Cartea a fost publicată pentru prima dată în anul 1936, în momentul de față fiind la a 3-a ediție revizuită, de către editura Curtea veche.

Titlul cărții ne indică despre ce va fi vorba în carte, cum autorul ne va împărtăși secretele succesului, cum a reușit acesta să devină un om influent prin bunătatea lui și cum a ajutat mii de persoane să meargă pe drumul cel bun.

„Mai întâi, trezește în cealaltă personă o pasiune intensă. Cel care poate face asta are întreaga lume la picioare. Cel care nu poate, va merge singur pe drum”

Carnegie ne învață prin poveștile acestuia ce fel de oameni ar trebui să fim și ce fel de comportament ar trebui să dobândim. Prin experiențele personale, dar și a persoanelor lui cunoscute, ne arată prin eșecul lor din cauza unui temperament vulcanic și lipsit de respect, cum au ajuns la a fii de succes, la a semna sute de contracte noi, la a fii cea mai puternică firma de pe piață, prin simplul fapt că au adoptat secretele lui, legate de „cum să vă comportați în lume”.

Cartea prezintă 4 mari capitole: Cum să vă comportați în lume, modalități prin care să-i faci pe oameni să te placă, cum să vă impuneți modul de a gândi și cum să schimbi oamenii fără să îi ofensezi sau să le provoci resentimente. Pe scurt, cartea te învață cum să faci rost de ceea ce îți dorești de la oameni, fără să îi judecați, fără să îi ameninți și doar să ai 100% șansă de a reuși într-o manieră frumoasă. Ca să ai succes, trebuie să știi să critici fără să atragi resentimente, să vorbești mai întâi despre greșelile tale, să știi că nimănui nu-i place să i se dea ordine și să poți să îți dai seama ceea ce își dorește omul din fața ta. Fă-ți clienții să îți fie prieteni că să se întoarcă de fiecare dată.

„Nevoia acută a naturii umane e dorința de a fi important”

Personal, cartea m-a făcut să înțeleg că felul în care mă comport poate să influențeze mai repede persoanele din jurul meu pentru ca eu să pot reuși orice îmi propun. Singurul lucru pe care trebuia să îl fac, era doar să știu micile trucuri ale cărții. 

Dacă îți dorești să devii un om influent și să capeți secretele succesului care îți vor schimba radical munca de acum în colo, te invit să cumperi cartea din unul dintre link-urile următoare:

Te invit să citești și următoarele articole despre succes :

3 gânduri despre „“Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s