„Curajul de a nu fi pe placul celorlalți”

de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Autorii Ichiro Kishimi și Fumitake Koga au scos pe piață două bestseller-uri „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” și ” Curajul de a fi fericit”. Ei au devenit cunoscuți prin faptul că au revoluționat lumea printr-o tehnică japoneză contrară gândirii noastre din momentul actual. Cartea a fost scrisă de către editura Introspectiv, în anul 2013, având un număr de 298 de pagini.

„Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” este o conversație dintre un tânăr și un filosof, care te va face să reușești să te pui pe primul loc. Ea pornește de la teoriile lui Alfred Adler, care a marcat psihologia în secolul 20. Chiar dacă ideile lui sunt controverse, nefiind mereu în concordanță cu gândurile noastre, cartea te va ajuta să deslușești secrete și unelte din interiorul tău pentru a putea să nu îți mai pese de părerea celor din jur.

„Lasă în urmă trecutul și începe o viață noua. Orice s-ar fi întâmplat până acum, nu are nimic de-a face cu viitorul pe care alegi să-l trăiești”

Titlul este unul care ne atrage încă de la început, mai ales dacă avem o problemă în viață noastră pe acest subiect. El îți promite că vei fii cu adevărat liber și fericit, la finalul cărții reușind să îți schimbi viața.

Un discurs care te bagă în ceață, două personaje cu gândiri total diferite, la mijloc fiind defapt secretul unei vieți libere. Tânărul, este personajul în a cărui piele ne putem pune cu toții. Un om nervos, stresat, care vrea să ii dovedească filozofului că nu are dreptate, că nu poate să îl ajute să găsească cheia iubirii și a acceptării de sine. Cele 4 capitole împărțite pe nopțile în care cele două personaje stau împreună, subliniază momentele cheie a cărții: negarea traumei, toate problemele sunt legate de relațiile interpersonale, ignoră sarcinile celorlalți, unde se află centru lumii, cum să-ți trăiești viața cu adevărat.

„Trăiește-ți propria viață, nu pe-a altora. Nu acționa în funcție de valorile celorlalți”

Personal, cartea m-a făcut să realizez că cel mai important în viață este să fac ceea ce pe mine mă face fericită, fără să mai trăiesc pentru a satisface așteptările celorlalți. Povestea prezentată este o gură de aer proaspăt, care te va învața să te conectezi cu forța ta interioară.

Dacă îți dorești cu adevărat să poți trece peste părerea celor din jur, te invit să cumperi cartea din unul dintre link-urile următoare:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s